Weg met dat keurslijf

IMG_0054

Vorige week had ik 1 van mijn mooierds aan de telefoon. 

Ze zat er niet zo lekker in, de laatste tijd. En omdat ik denk dat jij je er zo maar eens in zou kunnen herkennen, deel ik met jou wat ik met haar ook besproken heb. 

Hartstikke hard is ze aan het werk; iedere dag zichtbaar, dappere acties doen, nieuwe dingen uitproberen zonder zeker te weten wat het op gaat leveren. 

Maar het voelde als een keurslijf. Alsof ze ergens voor had gekozen en zich nu niet meer mocht bedenken, omdat ondernemen nou eenmaal volhouden is en doorzetten. 

En dat is ook helemaal waar. Als het om ondernemen gaat, dan benWeg je er niet met 1 keertje iets uitproberen en dan denken pff, dit werkt niet hoor, ik ga weer wat anders doen. 

Maar het bijltje erbij neergooien, is niet iets wat je haar kunt verwijten. 

Of ze met het juiste bijltje aan het hakken is, kun je je wel afvragen. 

Je kunt nog zulk fantastisch en duur gereedschap hebben, maar dan moet je het wel voor de juiste klus gebruiken, anders werkt het nog niet zoals je had gehoopt.

En toen mijn klant afgelopen week voor zichzelf een besluit had genomen; ik ben niet met de juiste klus aan het werk, en ik MAG van mezelf iets anders gaan doen. Toen kwam er lucht. 

Misschien herken jij je wel in haar gevoel.

Kneiterhard werken, alle goede dingen doen.

Je bent zichtbaar, deelt waarde, zoekt nieuwe contacten op, gaat uit je comfortzone.

Maar het werkt niet voor je.
Weet je wat nou het punt is?
Je wilde toch zo graag meer vrijheid? Meer flexibiliteit? Meer ruimte, om je eigen keuzes te maken en je dag te vullen met werk dat zinvol en productief voelt?

Niet meer dagen vol met zinloze vergaderingen, ouwehoerende collega’s, vieze koffie, en je de hele dag aan andermans regels houden.

Het voelde als een bevrijding toen je de Kamer van Koophandel uitliep. Nu was je volledig vrij om van je missie en je passie je werk te maken.

Maar nu even bezig bent, merk je dat je onwillekeurig toch je oor laten hangen naar wat anderen ervan zullen vinden.

Naar hoe zij zullen reageren als jij je eigen weg kiest als het gaat om marketing. Als je voelt dat je een bepaald product wilt verkopen, maar onzeker bent of je dat wel verkocht krijgt.

Potverdorie lieverd. Je hebt je baan toch niet opgezegd om alsnog je hele leven naar anderen te luisteren? Om alsnog je leven, je bedrijf in te richten op een manier waarvan je denkt dat dat zo hoort? Onzeker als je bent over uitblijvende resultaten, begin je maar weer wat nieuws, voer je paniek acties uit, kopieer je posts van anderen van wie het wel lijkt alsof ze succesvol zijn.

Je bent weer terug bij Square One. Met je KVK registratie op zak, probeer je nog steeds te voldoen aan wat je denkt dat er van je wordt verwacht en aan hoe het “heurt”.

En dat doet me gewoon pijn als ik het zie, lieve schat. Je bent er niet voor niks aan begonnen. Je hebt niet voor niks de sprong gewaagd om voor jezelf te beginnen.

Voor jezelf ja. Dat betekent dat je de vrijheid mag pakken om je bedrijf in te richten zoals jij dat wilt. En niet zoals je denkt dat anderen van jou verwachten dat je het inricht. Ook als dat betekent dat je terugkomt op je beslissing. Op de plannen die je hebt aangekondigd. Het is helemaal aan jou om te besluiten; ik doe het anders. En wel nu.

Dat betekent dat je zelf de kaders bepaalt.

Dat jij bepaalt hoe je bedrijf er uit ziet. Je bedrijf naar voren mag brengen wie jij bent. Los van regels, los van hoe het moet, los van wat ze hoort.

Wees de baas van je eigen bedrijf. Al is dat 1 keer in de 3 weken wat anders, i don’t care.

Niet omdat het een niet werkt en je uit paniek wat anders gaat proberen. 

Maar omdat je iets wilt doen waar jij van gaat vliegen. 

De shit gaat doen die jij hier te doen hebt.

Waar je al je waarde mee de wereld in slingert.

Die carrière switch mag je van mij altijd maken.
Liefs, 
Claudia 

P.S. Herken jij je in het keurslijf van mijn klant? Kneiterhard aan het werk, je doet alles goed, maar het werkt niet voor je? Wat als ik nou eens met je meedenk? Hoe je jouw business kunt laten passen bij wie je bent, zodat al dat harde werken wat je nu ook al doet zich eindelijk gaat uitbetalen? Ik kan heb aanstaande donderdag 13 juni nog plek voor een boostsessie van 30 minuten via Zoom. Mail me hier even als je daar gebruik van wilt maken.

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography