Wat zou jij vandaag gaan doen als je er niet in kon falen?

IMG_7129

Ik stond in de gang, maar hoorde niks. Jaren was ik er niet geweest; ik ben toch wel op de goede plek? Ze zijn toch niet dicht vandaag? Sta ik hier, volledig opgeladen psychisch voorbereid te wezen, zal je zien, is de praktijk door onverwachte omstandigheden dicht. En zijn ze mij vergeten af te bellen.

De assistente roept me. Darn, ze zijn er toch. Mijn hart springt op, maakt een vrije val naar mijn onderbuik en weer terug. Ik vind dit verrotte spannend. Maar kom op, ik ben 40+, heb twee kinderen gebaard, ben in de Baron geweest: dit moet ik kunnen, toch?

Ik ga naar binnen. De kamer volledig wit, met een hele grote stoel die achterstevoren en ondersteboven kan. Oh joy, voel ik me niet alleen op mijn onvoordeligst, zie ik er ook nog eens zo uit. Van de assistente mag ik gaan zitten, de tandarts schudt mij de hand.

“Zo mevrouw Verhey, u bent wat wij noemen een ‘herintreder'”.

Onwillekeurig moet ik lachen door mijn zenuwen heen.

“Ehm ja, zo zou je het kunnen noemen ja.”

“Ik kan je natuurlijk vertellen dat dat niet zo verstandig is, zo lang niet komen. Maar u bent er. Zullen we maar aan de slag gaan?”

Veel meer dan opgelucht mompelen doe ik niet, en dus gaan we aan de slag. De tandarts legt alles keurig, duidelijk en rustig uit, waardoor ik al iets kalmeer. Het valt hem 100% mee -kijk, ik ben geen complete idioot, poetsen deed ik al die jaren natuurlijk wel trouw- maar er is wel iets dat gefixt moet worden. “En daarvoor moeten we het eerst verdoven.”

Mijn hele lijf zet zich schrap. Volgens mij noemen ze dit de vluchtstand.

Het is ineens geen geheim meer waarom ik al die tijd met een grote boog om de tandartspraktijk heen ben gelopen: verdovingen en ik zijn geen vriendjes. Verdoven op pijnlijke plekken, verdovingen die niet werken, verdovingen die te lang werken waardoor ik 24 uur alleen maar vla langs mijn kin kon laten druipen: been there, done that, enjoyed the show. Dit gaat NIET, ik herhaal NIET leuk worden.

Maar de tandarts zet geen dikke prik in mijn tandvlees.

Hij gaat mijn mond in met een klein infraroodapparaatje. Houdt het 3 keer achter elkaar ongeveer 10 seconden op een bepaalde plek, en acuut voel ik niks meer. “Voel je dit?” checkt hij nog even. Nope. Ik voel niks. Helemaal niks. Ook niet als hij even later met een laser een stukje tandvlees wegbrandt. En zo lig ik met verbazing achterover in de stoel, terwijl de tandarts zijn werk doet.

Als ik overeind kom, schiet ik onwillekeurig in de lach. “Wat is er zo grappig?” vraagt de tandarts geamuseerd.

“Djeez, als ik had geweten dat het ZO makkelijk was die verdoving, was ik veel en veel eerder gekomen!”

Met een boks neem ik afscheid van de tandarts; als ik langs de balie loop, maak ik meteen een volgende afspraak.

Buiten huppel ik bijna.

Jaren heb ik mezelf op lopen fokken over alles wat er allemaal mis kon gaan bij de tandarts. Terwijl, als ik had geweten dat de eerste en belangrijkste hobbel zo makkelijk was, was ik veel eerder gegaan. De angst die plakte aan de verdoving, heb ik helemaal voor niks gehad; mijn tandarts werkt inmiddels met een veel patiëntvriendelijker systeem, waar je helemaal niks van voelt. En als je die angst wegneemt, ziet de wereld er echt anders uit. Lichter. Makkelijker. Met 100% vertrouwen in het resultaat.

Weet je dat het voor jouw bedrijf ook zo werkt?

Nu is mijn angst voor de tandarts een hele grote, maar ook in mijn bedrijf was en ben ik soms bang om bepaalde dingen te doen. Zo bang dat ik het uiteindelijk maar helemaal niet doe.

Stuurde ik toch maar weer een mailtje in plaats van dat ik de telefoon pak.

Schreef ik een post helemaal uit, in plaats van dat ik op de live knop van Facebook drukte.

Deed ik niet dat aanbod (“wat zullen ze wel niet van me denken?”) terwijl ik aan al mijn klotsende wateren voelde dat diegene er ontzettend mee geholpen zou zijn.

Zette ik mijn eerste webinar niet op openbaar, omdat ik dacht dat ik het zou besterven aan deze kant van de webcam.

En hoe langer ik er over nadacht, hoe enger het werd.

In je hoofd maak je het groter en groter, totdat in het donker een mug een schaduw heeft zo groot als een olifant.

Stapte ik er wel overheen, met mijn ogen dicht en ingehouden adem, dan bleek en blijkt ALTIJD, maar dan ook echt altijd dat het veel makkelijker is dan ik dacht.

En als dan ook nog het resultaat positief is (ik ben sneller klaar, krijg gave reacties of die klant stapt in, die is blij dat je het vraagt),oh boy, dan geeft me dat een enorme boost.

Dan zie ik hoe makkelijk het eigenlijk is. Soms is het alleen maar een kwestie van het lichtknopje aandoen, om te zien dat die olifant gewoon een mug is. Heb ik me daar zo over zitten opfokken?

Ik heb me dan ook voorgenomen; voortaan kies ik altijd voor de makkelijke weg.

Ook als dat betekent dat ik eerst over de moeilijke berg heen moet. Want ik weet; als ik eenmaal op die berg sta, blijkt het vaak slechts een bolling in de weg. Een drempel. Daar rijd je ook gewoon overheen, zij het iets langzamer en met iets meer aandacht.

En is die berg toch zo hoog als je van te voren dacht? Mooi. Nu je er op staat, geniet meteen even van het uitzicht, en van het overzicht.

The rest will look like a piece of cake.

Ik weet bijna zeker dat jij dit ook herkent, want 9 van de 10 ondernemers die ik spreek, lopen zichzelf te mindfucken in de zin dat iets uitstellen waar hun bedrijf van gaat groeien maar waarvan ze denken dat het vreselijk moeilijk is.

Webinars of challenges geven.

Hun droomaanbod lanceren.

Hogere prijzen vragen.

Een VA inschakelen.

Hun omzetdoel verdubbelen.

Daardoor beginnen ze er niet eens aan.

Tja, en dan weet je natuurlijk zeker dat het niet lukt.

Ik handel inmiddels uit enige voorkennis als ik zeg dat je diezelfde 9 van de 10 keer niks hebt om bang voor te zijn. Believe me; ik ben net zo goed in mezelf mindfucks voorhouden als jij, ik heb alleen wat meer geoefend in het tackelen ervan.

Dat als je eenmaal weet hoe het moet, welke manier het beste bij jou past en bij wat je wilt bereiken, dat het dan achteraf voelt als ‘was dit nou echt waar ik zo bang voor was?”.

Ik ben heel benieuwd; wat zou jij WEL doen, iets wat je nu laat of waar je niet aan begint, als je van tevoren al zeker wist dat het heel erg mee ging vallen?

Of beter nog, dat het zo goed bij je past dat het niet mis KAN gaan?

Als je de dingen die je doet doet op een manier die 100% jou is, ga je vliegen.

Maar dat weten WAT het dan is wat het beste bij jou past, DAAR struikelen veel mensen over.

Die gaan maar gewoon van alles implementeren wat ze anderen ook zien gebruiken en zijn dan teleurgesteld als hun webinar, hypermoderne tunnel of fancy SEO website hen nauwelijks nieuwe klanten opleveren.

Het grappige is, ik zie het vaak WEL.

Het enige wat je moet doen is me een eerlijk kijkje gunnen in jouw business. Geef mij de specs van je business zoals de vlag er nu bij hangt en ik kan je precies zeggen waar het weglekt. Je omzet en je klanten.

Ik merkte tijdens mijn laatste webinar en challenge dat ik dat interactieve stukje wat miste, dat van met mijn mouwen opgestroopt met de business van ondernemers aan de slag. Ik doe dat natuurlijk met klanten, maar heb room for more in mijn hoofd ;).

Daarom wil ik je graag uitnodigen voor iets heel gaafs: op dinsdag 11 mei  -van 13.30u tot 17.00u- geef ik een interactieve workshop via Zoom, voor een besloten groep ondernemers die toe zijn aan groei naar de volgende stap in hun bedrijf en ergens de potentie wel voelen maar niet goed weten hoe ze die ‘fysiek’ moeten maken.

In deze “Breek Door: Van sappelen naar succes” workshop ga je:

=> Checken op welke van de 5 belangrijkste pijlers van je business jouw energie -en dus klanten en omzet- weglekt

=> Ontdekken waar de grootste groeikansen in jouw business liggen en aan welke knoppen je moet draaien om die kansen te benutten

=> Leren waar je nu nog veel te moeilijk doet waar het echt makkelijker kan

=> Omarmen waar je NOG meer jezelf mag zijn in je bedrijf omdat DAT de grote magneetfactor voor het aantrekken van ECHT succes is

We gaan 3,5 uur live via Zoom met elkaar aan de slag, en je ontvangt achteraf de opname zodat je me ook af en toe op pauze kunt zetten. 😉

Je mag me alles vragen en ik geef bloedje eerlijk antwoord. Ik heb er geen reet aan en jij al helemaal niet als ik zie waar je manco gaat in je business en ik zeg het je niet.

Mijn ‘dominatrix’ houding heeft er bij veel klanten voor gezorgd dat ze hun omzet gedurende onze samenwerking hebben verdubbeld. Niet altijd fijn dus, maar wel effectief die houding ;).

En wees gerust. Stiekem ben ik ook best lief in het echt. 🙂

Omdat het morgen Koningsdag is, en Koningsdag normaal mijn lievelingsfeestdag is, heb ik voor jou een speciale actie online gezet, die geldt tot en met 30 april.

Wanneer je je uiterlijk 30 april aanmeldt voor de workshop via DEZE LINK, betaal je slechts €27,- ex BTW, in plaats van €47,- ex BTW.

Er is maar beperkt plaats in deze workshop, omdat ik echt persoonlijk op jouw bedrijf wil kunnen inzoomen, en dat gaat niet met 100-en tegelijk.

Wil jij mijn eerlijke mening over de fails en de kansen voor jouw business, zodat je gericht actie kunt gaan ondernemen die jouw bedrijf verder laten groeien,, wacht dan dus niet te lang met het boeken van je plek.

Ben jij klaar voor die langverwachte doorbraak naar de volgende fase van jouw business?

Deze workshop is voor jou als je:

☑️ De basis van je business hebt staan, klanten maakt maar het mag allemaal moeitelozer en consistenter
☑️ Voelt alsof je tegen een plafond aan bokst, maar niet goed weet hoe je daar doorheen moet breken
☑️ Toe bent aan de volgende substantieel groeispurt van je business en bereid bent nieuwe kansen met beide handen aan te pakken
☑️ Meer resultaat wilt; meer omzet, liefst op een efficiëntere manier. Want harder werken doe je liever niet.

Don’t miss this als je klaar bent voor groei. Klik HIER om je aan te melden????

Heb een heerlijke week deze week: vreet toch gewoon een oranje Tompouce, schmink je wangen rood wit blauw, leg al je meuk op een kleedje bij de voordeur, zodat je je verdiensten vanaf woensdag kunt stuksmijten op het terras ????.

Enne, niet vergeten je tanden te poetsen na de tompouce ;).

Liefs, Claudia

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography