Vies, vet veel geld verdienen? Dat wil jij ook, ook al zeg je van niet.

money-3481699_1920

Mijn zus, die had er echt een handje van.

Werkelijk, alsof ze er over struikelde, heel casual en per ongeluk.

Als kind konden we over de kermis lopen, zij met haar hand langs de wisselgeld bakjes van de grijpautomaten, en dan had ze zo 10 gulden in de pocket.

Probeerde ik hetzelfde een dag later; niks, nada, noppes.

Een andere keer waren we een middag winkelen in een dorp in de buurt. Mevrouw gaat zitten spelen in een grote hoop zand -er waren werkzaamheden in de winkelstraat- en trekt zo met haar bleue hoofd een briefje van 25 gulden uit het zand.

Laten we zeggen dat ze geen moeite had om te ontvangen wat het universum voor haar klaar had liggen ;).

Aan de andere kant van het spectrum voelde ze, laten we zeggen, ook geen echt natuurlijke belemmering om op haar geld te blijven zitten. 🙂 Het stroomde aan alle kanten, in en uit.

Afgelopen week gebeurde er iets waardoor ik aan mijn zus en haar relatie met geld moest denken.

Een ondernemer met wie ik sprak, vertelde me van de week dat ze ‘niet zo nodig’ veel geld hoeft te verdienen. “Ik ben tevreden met weinig en hoef echt geen tonnen te verdienen.”

Aan de andere kant was er die twijfel, over of ze met haar eigen bedrijf het hoofd wel boven water zou kunnen houden en of het ooit wel echt rendabele business zou kunnen worden. Meer dan ze eigenlijk wilde maakte zich zich toch druk om de hypotheek en of de komende maand wel genoeg klanten zou brengen.

Het triggerde iets in me.

Is het namelijk niet zo dat juist die ene zin die je hardop uitspreekt, die ‘het hoeft van mij niet zo nodig’ zin, je ook belemmert om de omzet die je nodig hebt om zonder zorgen je hypotheek te betalen, te realiseren?

Ingewikkelde zin, i know.

Kort gezegd; houd je jezelf niet vreselijk voor de gek als je zegt dat je niet zo nodig geld hoeft te verdienen?

Er hangt een label aan, en oordeel bijna.

EN er hangt aan, dat je zodra je uitspreekt dat je veel geld wilt verdienen, dat je dan serieus aan de bak moet.

Dat is volgens mij waar we stiekem ECHT bang voor zijn.

Dat als we veel geld willen verdienen, dat veel, misschien wel te veel, van ons gaat vragen.

Dingen die we niet kunnen, omdat de vaardigheid ontbreekt.
Dingen die we niet durven.
Dingen die we niet willen, omdat we niet goed weten wat het inhoudt. Of omdat het dan misschien niet meer aan onze voorwaarden voldoet.

Als je voor waar aanneemt dat we allemaal een bepaalde hoeveelheid geld nodig hebben om te kunnen rondkomen en te kunnen kopen wat we willen, dan moet er een andere reden zijn dat je zegt; ik hoef het niet zo nodig, die bak met centen.

Je zorgen maken over te weinig inkomsten en geen extra geld willen, kan namelijk niet allebei tegelijk waar zijn.

Kan niet.
Bestaat niet.
Dus aan 1 van beide kanten klopt er iets niet.

Wat er nu gebeurt is dat niet alle energie die je in je business stopt, zich 100% uitbetaalt.
Misschien wel (bijna) helemaal niet.

Weet je wat er dan gebeurt?

Uit voorzorg dek je jezelf in.

“Ah joh, ik ben nog aan het opstarten.”
“Ik ben al best tevreden met wat ik nu heb.”
“Als ik maar genoeg heb om van rond te komen, dan is het voor mij prima.”

En de allermooiste.

“Mijn man verdient genoeg voor ons tweeën.”

Weet je: ik denk, dat wanneer je zeker wist dat het zou lukken, wanneer je zeker wist dat alle uren, energie, blood sweat and tears die je in je bedrijf zou stoppen, je bakken met geld zouden opleveren, dat dan het argument “ik hoef niet zo nodig veel geld te verdienen” meteen weg zou vallen. Dan zou je zeggen, he hallo, kom maar over de brug met die centen, hier is mijn bankrekeningnummer.

En dat gebeurt dus niet als je jezelf maar wijs blijft maken dat je ‘niet zo nodig veel geld hoeft te verdienen”. Want dan onderneem je minder actie, en minder actie levert minder reactie in je portemonnee op.

Zullen we wat afspreken?

Gooi nou eens deze week je echte wens de wereld in.

“Ik wil zo veel geld verdienen met mijn bedrijf dat ik mijn baan kan opzeggen.”
“Ik wil ieder jaar 4 weken naar Azië op vakantie en het gaat me lukken ook.”
“Iedere week uit eten met mijn liefste, dat is wat ik wil.”
“Ik ga dit jaar vies, vet veel geld verdienen.”

Wat heb je daarvoor nodig?
Reken eens uit.

Wat moet je dan per maand opzij zetten?
Zet eens op een rijtje.

Stel, je bent daar nog niet helemaal.

Geeft niks.

In plaats van te zeggen “ach, ik hoef niet zo nodig”, zeg je deze week “ik wil het, wat moet ik doen om daar te komen? Dat gaat me lukken.”

Snap je dat als je dat zegt, je veel gemakkelijker TOCH die bak met centen verdiend dan wanneer je het wel ‘goed vind zo”?

Voor mij, of voor een ander hoef je je niet klein te houden.

Waarom zou je dat voor jezelf dan wel doen?

#preekuit

Wat doet het met je als ik dit schrijf? Zou je dat met me willen delen?

Ben je geraakt door mijn ‘preek van de week”, en weet je niet hoe je de handschoen moet oppakken?

Meld je dan aan voor mijn online masterclass op donderdag 19 december (om 10u), waarin ik je uitleg welke 5 essentiële keuzes je moet maken om eindelijk die doorbraak in je business te realiseren. Aanmelden kan hier.

Repeat after me: “Ik ga deze week vies, vet veel geld verdienen!”

Fijne week!

Liefs, Claudia

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography