5 redenen waarom jouw business een succes gaat worden. Dit jaar nog.

KLUwhzMPTAORaPY5qUDK4A-scaled

Fast forward naar het Pinsterweekend van 2021.

Je zit op een terras, te nippen van een heerlijk glas rosé.

Want het is heerlijk weer en op het terras zitten mag weer.

Met je tafelgenoot praat je over wat een idioot jaar het afgelopen jaar is geweest.

Niet alleen omdat de wereld nogal op zijn kop stond, maar vooral omdat jouw business een gigantische vlucht heeft genomen.

In gedachten ga je de stappen na die je hebt gezet.

Want wat was nou, als je er even goed bij stil staat, de oorzaak van die grote shift in je bedrijf?

Het moment dat het ineens makkelijk werd om klanten te maken.

Het moment waarop je besefte; ik weet precies wat ik moet doen om mijn doel te bereiken.

In je hoofd maak je een lijstje van de 5 dingen die je dit jaar anders hebt gedaan dan daarvoor….

En dit zijn precies de 5 dingen waardoor je het komende jaar gaat slagen om van je bedrijf een ECHT succes te maken.

1. Je hebt eindelijk knopen doorgehakt die je al veel eerder had willen doorhakken.

Tegen sommige beslissingen heb je ontzettend lang aan zitten hikken en dit jaar heb je eindelijk een paar hele belangrijke knopen over je bedrijf doorgehakt. Of dat nou was over het doen van een investering of het afscheid nemen van iets wat je niet langer meer dient, het moest gebeuren.

En het nemen van een beslissing daarover heeft super veel lucht en een enorme boost gegeven aan je bedrijf.

2. Je hebt hoop laten varen als strategie, en hebt het vervangen door een plan. 

Als je eerlijk naar jezelf bent dan had je tot dan toe gewerkt in een ‘per-ongeluk’ bedrijf. Met meer geluk dan wijsheid maakte je soms een klant, er kwamen klanten ‘via via’ en ‘van mond tot mond’ en af en toe kon je heerlijk uit flow werken; maar vaker niet dan wel liet flow je ook een blauwtje lopen als je er een date mee had.

Toen je eenmaal besloten had met een plan te gaan werken, met concrete acties, kreeg je meteen meer overzicht EN dus meteen meer resultaat.

3. Je hebt bussen vol met deo opgespoten, maar wel je grote meidenbroek aangetrokken

Je wist heus wel dat die ene actie harstikke goed zou zijn voor je bedrijf. Maar tot vorig jaar heb je steeds net zo lang naar andere wegen gezocht tot je er weer een gevonden had waarmee je dacht die ene enge weg te kunnen vermijden. En soms hielp het, een beetje, maar toch kwam je steeds weer terug bij dat ene kruispunt. En op een dag vond je het mooi geweest en ging je met de bibbers in je lijf rechtdoor. En werkte het nog ook.

4. Je hebt de kracht van getallen ontdekt

Tot vorig jaar kon je nog wel eens de neiging hebben om net even te vroeg op te houden. Genoegen te nemen met minder –‘ach, mijn omzetdoel niet halen is ook geen drama’, een week voor je workshop of deadline al een soort van opgeven – ‘ als ik nu nog meer ga promoten vinden ze me opdringerig’, en balen als je 3 salesgesprekken in de maand had en er kwam niks uit.

Wat je bent gaan snappen het afgelopen jaar is dat het een ‘numbers game’ is. Dus dat als je NET even nog een keertje extra promoot, NET even een extra netwerkding bezoekt, of net nog even dat ene mailtje stuurt, dat dat dan het verschil maakt tussen je omzetdoel wel en niet halen.

5. Je snapt dat jouw bedrijf om jou draait en om niemand anders

Al die tijd heb je de juiste formats en templates gevolgd. Gedaan wat je andere succesvolle ondernemers ook zag doen, want bij hen had het ook resultaat toch? Maar hoe je het ook draaide, het werkte voor jou niet.

Jouw business is definitief gedraaid op het moment dat jij hebt losgelaten wat je dacht dat je hoorde te doen, en toen je je bedrijf voor de volle 100% zo ging inrichten zoals JIJ dat fijn vindt.

Je heft het glas nog een keertje naar je tafelgenoot, vraagt om een tweede rondje -dat kan nog net voor je weer aftaait naar huis- en bedenkt je tevreden dat je voor het eerst echt trots op jezelf bent op wat je hebt neergezet met je bedrijf het afgelopen jaar.

Je hebt het gedurfd.

Je hebt het volgehouden.

Je hebt het slim aangepakt.

Kortom; je hebt het geflikt.

Hoe zou het voor jou zijn als jij over een jaar zo kunt terugkijken op jouw businessjaar?

Als jij zelf de katalysator wilt zijn van deze 5 veranderingen in je business, dan wil ik je graag uitnodigen om mijn gratis Masterclass bij te wonen.

Daarin vertel ik je over de 5 essentiële knopen die jij moet gaan doorhakken over je business, om er over een jaar zo bij te zitten zoals ik hierboven al voor je hebt uitgetekend. 

De masterclass is gratis, dus baat het niet, dan schaadt het niet ;).

Vertel eens, tegen welke van de 5 hierboven genoemde redenen hik jij aan? I won’t tell a soul.

Tot snel,

Liefs, Claudia

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography