Stuur je bedrijf op deze 3 levels en groei naar succes

Claudia_reportage_081

Wil je een succes maken van je bedrijf?
Dan heb je rekening te houden met het feit dat ondernemen een aantal essentiële lagen heeft.

Allereerst heb je een plan nodig. Zie het maar als een recept van het gerecht dat je wilt gaan maken
Met dat plan werk je stapsgewijs toe naar het bereiken van een door jou bepaald doel.

Je moet dus helderheid hebben over welk doel je wilt bereiken en welke stappen je daar grofweg voor nodig hebt om daar te komen.

Vervolgens mag je gaan kijken naar de ingrediënten van dat plan.
Want je kunt wel als een dolle stier een mega ambitieus plan gaan uitvoeren, en iedere dag hoog in de actie schieten en vooral heel hard werken: dat lijkt heel erg stoer en badass en girlbossy, en niemand kan je verwijten dat je niet je best hebt gedaan.

Maar op het moment dat de ingrediënten van je plan niet kloppen, gaat het hele plan überhaupt niet slagen.

Stel je voor dat je aan het koken bent (je hebt eindelijk die Curry Bible uit de kast getrokken) en je gooit in plaats van koriander, basilicum en reepjes gescheurde burrata in de kokosmelk.

Ik weet niet hoe goed jij kunt koken; voor het geval je niet zo’n ster bent in de keuken; je kunt dan de inhoud van de pan helemaal wegggooien.

En is het dus onzinnig geweest om zo hard te werken aan een plan waarvan je van tevoren had kunnen weten dat het niet zou gaan werken, omdat je niet secuur genoeg naar de ingrediënten hebt gekeken.

Als je bewust en op de juiste manier de ingrediënten oftewel de onderdelen van jouw strategie hebt gekozen, kun je aan de uitvoering van je plan beginnen.

Simpel, lijkt het.
Is het niet, blijkt.

Nu stuit je op de derde laag van het ondernemerschap. En die heeft helaas niet zoveel te maken met hoe goed je hebt geslapen, hoeveel energie je hebt, welk Human design profiel je hebt, hoe hard je werkt, of hoe goed je je best doet.

Dit is namelijk het moment dat de bomen en de beren op je pad komen: de mindset fuck-ups die ervoor zorgen dat je minder snel groeit dan je op papier zou kunnen groeien op basis van je plan.

Naast een plan, met  daarin de juiste ingrediënten, heb je dus ook nog – en misschien wel vooral- een stevige ondernemers mindset onder de knie te krijgen.

En dit is het moment waar het leuk wordt:
Dit is het moment waarop je kunt laten zien uit welk hout je gesneden bent.

Of, als het voelt alsof je nog wat splinterig bent hier en daar, in hoeverre je bereid bent om jezelf effe flink af te schuren en opnieuw in de grondverf en in de lak te zetten.

Werk je consequent aan deze laag (een stevige ondernemersmindset), dan kunnen je plan en zelfs de ingrediënten daarvan nog zo brak zijn: dan ga je er wel komen 💪.

Klinkt dodelijk simpel hè?
Jij en ik weten dat het dat soms echt niet is.

Kan jouw bedrijf (of eigenlijk jij als ondernemer) wel een flinke APK gebruiken op deze 3 onderdelen?

Doe dan mee aan de masterclass Focus op Groei die ik aanstaande vrijdag 12 april (10.00u) gratis geef.

Deze masterclass heb ik de afgelopen maanden meerdere keren gegeven, alleen heb ik hem de afgelopen weken een fikse schuurbeurt en een mooie nieuwe lik verf gegeven.

Niet aan de buitenkant, maar vooral aan de binnenkant: Ik leg je in de masterclass zonder iets achter te houden uit hoe je zelf jouw succesrecept voor jouw business in elkaar zet, zodat het (weer) gaat stromen in je bedrijf.

Dit is geen ‘doe het zo en gij zult rijk worden’ masterclass; ik ben niet zo van de one-size-fits -all, daar geloof ik niet in.

Ik leg je wel exact uit hoe je zo’n systeem voor jouw business in elkaar zet, zodat het voor je gaat werken.

No holding back.

Kun je er niet live bij zijn, dan ontvang je een replay. Live erbij zijn is wel aan te raden, als je me jouw vragen over het systeem live wilt stellen aan het einde van de masterclass.

Je claimt je plek via deze knop

Zie ik je vrijdag?

P.S. Meteen meters maken met het neerzetten van een businesssstrategie waarmee je je bedrijf kunt laten groeien? Scoor dan hier je ticket naar de besloten 4 delige podcasttraining GAMEPLAN waarmee je full focus een succes(jaar)plan maakt voor jouw bedrijf! (voor maar 22,-!) => https://claudiaverheybusinessmentor.kennis.shop/pay/game

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography