Stop met in je drollen draaien 💩

Woman's,Hands,With,Pen,Writing,On,Notebook.,Modern,Office,Desk.

Zo, die man is weer opgehoepeld naar Spanje -zeg me dat ik niet de ENIGE ben die blij is dat het gestuiter en ‘iedere 5 minuten over het bier zijn’ van haar kids geen dag langer kon handelen. 🤣-

Nu kunnen we weer een week een soort van normaal doen voor de kerst heisa weer begint, en dat is maar goed ook want er is genoeg te doen.

Zo geef ik vandaag de gratis masterclass Claim Your Story om 10 uur, en vanmiddag staan er NOG 2 masterclasses sessies op het menu, namelijk de masterclass Conversie & de Content Boost Call om 13.30u & om 14.30u. Je kunt nog aanhaken als jij ook een boost in je sales en contentbatchen kunt gebruiken, scoor dan hier je ticket. voor beiden voor maar 22,- (check combideal 15 & 17 op de site).

Op drukke dagen zoals dit vind ik het VEEL makkelijker om strak in mijn focus te blijven en efficiënt te werken dan wanneer ik zeeën van tijd heb.

Dat herken je vast, dat je op een dag waarin je werkagenda helemaal leeg is, denkt dat je ALLE tijd van de wereld hebt maar dat je toch aan het einde van de avond denkt; what zum foek is er vandaag met de dag gebeurd? Wat heb ik eigenlijk voor nuttigs gedaan?

Ik ga dan soms een beetje lopen klootviolen, omdat er best een hoop werk ligt, maar ik niet goed weet waar ik moet beginnen.

Nou is er niks mis met af en toe een beetje klooien, of relaxen; de boog hoeft niet altijd gespannen te zijn, zeker niet zelfs. Is helemaal niet goed en voldoende rust, in alle opzichten, is juist erg goed voor je productiviteit.

Alleen spreek ik heel veel ondernemers die zich dood ergeren aan zichzelf, omdat ze A/niet zo veel klanten hebben, B/dus relatief veel tijd om met acties aan de slag te gaan die klanten opleveren maar C/keer op keer verzanden in uitstelgedrag, gebrek aan focus, WOG-gen (werkontwijkernd gedrag) en gewoon NIET de handigste dingen doen.

Die graag zouden WILLEN dat ze hun dag efficiënt konden besteden zodat WAT ze doen ook echt resultaat oplevert, maar gewoon niet weten HOE.

Herken ik natuurlijk NIKS van 🙄.

Ik weet inmiddels wel een paar trucjes die voor mij goed werken  om hier UIT te stappen, zodat je weer lekker in je game komt en sneller resultaat van je harde werken gaat zien. Ik deel de 3 belangrijkste vandaag met je.

1. => Maak een braindrump.
Niet weten waar je moet beginnen is 9 van de 10 keer het gevolg van een gebrek aan overzicht. Zorg dus dat je zo snel mogelijk weer overzicht krijgt van alles wat er in je omgaat en waar de onrust en druk vandaan komt dat je nog iets moet.

Jouw brein heeft een gevoel van veiligheid nodig om zich ergens bij neer te kunnen leggen. Heb jij een gaaf idee of een actie die je van jezelf nog moet uitvoeren, dan zal je brein dat om de 7 minuten (!) onbewust terug laten komen, net zo lang tot jij het op een plek hebt opgeborgen waar het ‘veilig’ is; dat is OF afgehandeld, OF opgeschreven in een agenda of op een takenlijst zodat het geborgd voelt.

Ga dus zitten met een groot vel papier en schrijf daar ALLES op wat er door je hoofd danst. Alles, dus ook prive zaken en issues; je brein heeft geen werk/prive schotje namelijk, dus als jij ergens mee zit of nog een to-do hebt die met je privé-sfeer te maken heeft en je schrijft het niet op, voelt het voor je brein alsnog niet als ‘veilig’.

Als je alles hebt opgeschreven, bekijk dan de hele lijst en markeer de taken die urgentie hebben (vandaag of deze week, doe meteen), wel belangrijk zijn maar ingepland kunnen worden (zet in je agenda), en maak een apart lijstje voor ‘ leuk voor later/niet vergeten”.

Voilà, jij weet weer wat je vandaag moet doen.

2. => Check in bij een businessbuddy

Ga niet zeggen dat jij dit niet doet: een groot deel van onze tijdverspilling is rondjes draaien in onze eigen 💩.

Vaak weet je wel wat je moet doen, maar lijdt je aan ernstige uitstelleritus, wat weer besluiteloosheid immensus of bibberitus enorms als oorzaak heeft.

Je WEET wel wat je moet doen maar durft het besluit niet te nemen.

Als ik dit bij mezelf merk, check ik als eerste in bij een businessbuddy of een accountabilitypartner. Als je zo’n bandje hebt met je VA, werkt dit ook heel goed.
Sophie hoeft bij mij haar keel maar te schrapen in een voice app of ik schiet in de ‘ja mevrouw” stand. 👮🏻

Check dus in bij iemand waarvan je weet dat die je er altijd uittrekt (you know who you are ❤️) en je bent zó weer on the roll.


3. Kies verdorie, kies

Kies toch verdorie eens waar je je focus op legt mens. Je gaat er niet dood van, het is niet in beton gegoten, je bent er niet mee getrouwd. Maar kies waar je echt je focus op wilt leggen en ga ervoor.

En kom nou niet aan met dat gezeur “ja maar ik ben een multimens/multipotential/manifesting generator/hoogbegaafd/creatief dus ik kan niet kiezen want ik hou er gewoon van om veel dingen tegelijk te doen.”

Kan ik ook allemaal aanvinken, en mij lukt het ook gewoon om te kiezen. De ene keer beter dan de andere keer, true, maar ik weet dat het moet, want anders verdwaal je in alle mogelijkheden en wordt het niks met je business.

Denk maar eens aan niet kunnen kiezen in de supermarkt en met voor 30 dagen aan verse boodschappen thuiskomen zonder vriezer. Kun je hooguit 3 dagen van eten en de rest kan allemaal in de groene container, want over datum.

Zonde toch?
Doe je in je business ook als je weigert te kiezen.

Kies het product waar je je deze maand op focust.
Kies 1 hooguit 2 methodes voor je marketing waar je deze maand ALL-IN mee gaat.
Kies 1 type klant die je deze maand ALLE aandacht geeft.

Mag je volgende maand weer multimensen en flirten met alles en iedereen die op je pad
komt.

De vraag is of je dat dan nog wilt, omdat kiezen je zoveel wind onder je vleugels oplevert dat je niet meer terug wilt.

Het is tijd voor actie in de taxi

Ik hoop dat je wat aan mijn 3 hacks van vandaag hebt.

Als je al te lang in je eigen gedoetjes draait lieverd, dan is het namelijk tijd voor actie in de taxi.🚕

Ik heb een hele toffe deal voor je vandaag die jou weer in je optimale stand van go go go tiger zet, zodat je weer lekker resultaat gaat halen in plaats van ronddraaien in besluiteloosheid -i know my pappenheimers- .

ALLEEN nog deze week (maar die jezelf een plezier en koop hem VANDAAG NOG, wat heeft uitstellen nu voor nut?) kun je een ticket kopen met toegang tot mijn ACTIE IN DE TAXI businesskit, met daarin super handige tools, masterclasses die je direct kunt bekijken en een superwaardevolle besloten podcast over FOCUS aanbrengen in de werk, waarmee je gegarandeerd HEEL veel meters kunt maken. Bij deze kit krijg je de live online ON TRACK Gameplan training van 13 t/m 16 december (van 10 tot 11.00u) t.w.v. CADEAU.

Voor deze combinatie betaal je geen €247,-, maar slechts 77,- ex BTW.

Je krijgt dan einde van de middag meteen toegang.

Claim hier de deal van dag 26: ACTIE IN DE TAXI KIT

Stop vandaag nog met in je drollen draaien.

Als ik kan kiezen als multi-mani-poti-dinges, kun jij het ook.

En het gaat je ZO veel opleveren. ❤️

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography