Wat ben je rijk ❤️

iysrkq5qq0q

Ze lag in een bad vol chocolademunten.

Een cadeautje van hoofdpiet Niels van der Laan en zijn collega Jeroen Woe.
Haar verhaal was hen ter ore gekomen: alleenstaande moeder, kinderen met een zorgbehoefte en daardoor gevoelig voor prikkels zoals een Sinterklaasintocht, geen cent om haar reet mee te krabben thuis (en ook nog eens door een lulligheid de zo broodnodige energietoeslag niet krijgen).

Nooit ruimte voor wat extra’s.
Het ene gat met het andere dichten.
Als er geld was dan ging dat naar de kinderen en niet naar zichzelf; de kinderen hebben prioriteit.

En POSITIEF dat ze bleef.
ZO knap.

Dat je in zo’n (financiële) situatie je iedere dag weer het beste er van probeert te maken, nooit opgeeft en zo vol optimisme en liefde zit.

Ik zat met mijn glas Rioja en een plank stinkkazen op de bank en dacht:
Goddomme, wat ben ik toch rijk. 

Ik haal mijn kazen op de markt bij de duurste kraam, omdat ze daar nou eenmaal de lekkerste hebben. Zonder nadenken.

We rijden vanmiddag naar Etten-Leur om op kraamvisite te gaan bij mijn zus, we hebben er een prachtig neefje bij, whoohoo!
En we denken niet na over de kosten van het vullen van de tank want mijn man heeft een lease auto.
Het kraamcadeau dat we gekocht hebben; ik zou je niet meer kunnen vertellen wat het gekost heeft, want we hebben het uitgezocht omdat we het mooi vonden en we hebben niet gekeken naar de prijs. 
Van de week in een restaurant bestel ik met mijn tafelgenoot wat we lekker vinden, geen acht slaand op de prijs. Het doet er niet toe. Ik wil dit eten.
We hebben een prijs gewonnen bij de Postcodeloterij, en geven het pakket weg aan de voedselbank; wij hebben het niet nodig. 

We hebben het ZO rijk en we staan er vaak ZO weinig bij stil.

In onze business ook.

Zijn alleen maar bezig met het bereiken van nieuwe mensen maar hoe rijk ben je al met de kribbe die je nu om je heen verzameld hebt?

Willen dat 10K doel bereiken maar hoe dankbaar ben je eigenlijk met de 6K die nu al consistent binnenkomt? 

Hoe vaak kijk je naar je zakelijke bankrekening en baal je van de vaste lasten, maar  hoe opgelucht ben je REALLY met het feit dat je al die technische shizzle niet meer zelf hoeft te doen?

Hoeveel kansen heb je al binnen grijpafstand liggen, maar zie je over het hoofd omdat je veel te veel bezig bent met wat er NIET allemaal lukt.

Ik wil vandaag een dankbaarheidslijstje met je delen.
En jou aanmoedigen hetzelfde te doen. 

Ik ben gruwelijk blij met mijn klanten; stuk voor stuk toppers zijn het, allemaal inspirerend op hun eigen manier. 
Ik ben dankbaar voor de mooie businessconnecties die ik heb; van mentors die me wijzen op mijn blinde vlekken, tot businessbuddies die me oppeppen als ik in een dip zit, en toffe collega’s met wie ik mooie content maak, zoals podcasts en interviews. 
Ik voel me gezegend met de vrijheid die ik heb om mijn hele business op zijn kop te gooien omdat er NIKS moet en ik me aan geen enkele REGEL hoef te houden. 
Ik kan het uitschreeuwen van geluk als ik een burst van inspiratie voel over een heel gek iets (zoals deze e-mail challenge) en daar METEEN handen en voeten aan kan geven. 

Ergens denk ik dat jij nu denkt; Verhey, jij hebt makkelijk lullen, want bij jou loopt het lekker.

True that, zou je kunnen denken, maar dan vergeet je 2 dingen; 

1. Iedere ondernemer bij wie het nu lekker lijkt te lopen, kan achter de schermen wel eens meer sores hebben dan jij dat hebt, OF VAN HEEL VER komen voor het lekker liep. Trek niet te snel de ‘ja maar jij’ kaart, want ik vertel je nu; dat is 99% van de keren dat je dat doet niet in lijn met de realiteit.

2. Helpt het je, de “jij hebt makkelijk lullen” kaart trekken? Maakt het dat je zelf weer makkelijker in de vertrouwen modus schiet? Of blijf je er door hangen in de ‘het wil allemaal toch niet lukken’ modus? Je mag het van mij blijven roepen, maar dient het je en haalt het je uit de het heeft geen zin modus en zet het je aan? Ik denk het niet en dat gun in je wel.

Voor vandaag stond eigenlijk een ander aanbod klaar, maar ik bedacht naar aanleiding van gisteravond wat anders wat er uit mocht.
Planning weer in de soep, maar ‘het is’ ;).

Ik wil samen met jou intappen op dat gevoel van RIJKDOM.
Zodat het je lukt om nog meer in mogelijkheden en kansen te denken en voelen, en dat gevoel gaat je vooruit duwen in je business.

Op vrijdag 18 november  om 10.00u geef ik een unieke masterclass die ik nog nooit eerder heb gegeven: “RIJK”.

Als jij een type bent dat regelmatig moeite heeft met het goed kunnen voelen van de rijkdom die al in je leven is, dan is deze masterclass er één voor jou.

Verwacht geen masterclass in het rijtje “schieten op wat er allemaal mis is met je en dan een killer upsell”. Ik weet zelf ook nog niet WAT ik precies ga doen maar voel EXACT waar ik heen wil. So come and watch. 

Ik had ervoor kunnen kiezen deze masterclass gratis te geven; had meer aanmeldingen opgeleverd. 
Maar ik wil dat je je op voorhand committeert aan dat gevoel van uitbundigheid, zodat je daar tijdens en na de masterclass op kunt doorpakken. Het symbolische bedrag van 11 euro ex BTW zorgt er voor dat je ook echt aanwezig bent en maximaal kunt profiteren van de masterclass. 

Kun je er niet live bij zijn? Geen paniek, je ontvangt de opname die je zo lang en zo vaak als je wilt kunt bekijken. 

Ben je er bij?

Ik kijk er naar uit om samen in jouw ‘rijkdom’ te duiken. Laten we elkaar besmetten met deze vibe, dat duwt ons allemaal vooruit.

Ik ben zo benieuwd; waar ben jij vandaag rijk mee?

Liefs,

Claudia

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography