Jouw bedrijf groeit het hardst als jij achterover leunt

3cch4frdqpg

In alle vroegte stapte ik al onze veranda op. 

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik bij mijn huis in Delft geen veranda heb. Maar dat is voor nu even niet relevant voor het verhaal. 

Ik stapte dus onze veranda op. Het was mistig, maar tussen de witte sluiers door zag ik toch de glooiingen van het land, met hier en daar kleine groepjes Belgische koeien. Hoe meer je naar het zuiden gaat, hoe voller en mooier de koeien worden: hoogblond en als je goed tussen je wimperharen door kijkt, zie je dat ze naar je knipogen. Zo ver ik kan kijken is het groen, met plukjes wit. 

Het ruikt hier anders dan thuis. Dat is logisch, want we zitten midden in de bossen, dus de geur is een mengsel van dennenappels, gemaaid gras en ontwakende kabouters. 

Want die wonen hier, heb ik me door mijn zoon laten vertellen. Heeft oma hem zelf verteld. 

Voor het eerst in tijden voel ik me oprecht rustig. Niet verplicht rustig, -want we zijn toch op vakantie-, maar ECHT ontspannen. 

Want hoewel ik enorm goed kan presteren onder druk, en queen improviseren ben, zijn er weinig dingen waar ik slechter tegen kan dan dat de dingen werktechnisch niet goed geregeld zijn. 

En als ik dat gevoel heb, dat ik op vakantie ga maar er ligt nog van alles of er zijn stiekem dingen die ik nog MOET doen op vakantie: geloof me, dan wil je niet met mij op vakantie. 

Dit keer besloot ik het eens anders aan te pakken. Of nou ja, anders: het zijn dingen die ik heus van mezelf weet, en die ik meestal ook wel doe, maar waarvan ik de kracht pas echt inzie als ik ze een keer ben “vergeten” of er “niet aan toe ben gekomen”.

Wat ik dit keer anders deed?

Ik hield voor de volle 100% mijn eigen ‘kapstok” aan. 

Een ‘structuur’ voor al mijn social media posts, ingepland voor de hele vakantie. 

Nou vind jij dat misschien niet zo vreemd, maar ik heb heel lang heel goed gevaren op min of meer spontaan creëren. Gewoon wat er naar boven komt borrelen en dat publiceer ik of plan ik in. 

Behalve dus als ik op vakantie ga; dan gaat dat dus niet altijd tussen de slaperige dorpjes, druipsteen grotten en spelletjes Mastermind door. 

Een tijd geleden deed ik een drijfverenprofiel test bij Danielle Elenga. Ik kan hem iedereen aanraden. Ik had eerder toen ik nog in loondienst was al eens zo’n test gedaan, maar was nieuwsgierig hoe ik mijn drijfveren nu als ondernemer kon interpreteren en in kon zetten om mijn bedrijf te laten groeien. 

Uit die test kwam naar voren dat ik een nogal Oranje typje ben, op de voet gevolgd door Geel en Rood. (wil je hier meer over weten, zoek dan vooral Danielle’s pagina even op). En ook, dat ik vrij allergisch ben voor Blauw (iets met orde en structuur? ik heb het verdrongen…;)). 

BEHALVE als ik gestrest ben. Dan grijp ik juist naar structuur en overzicht om weer rustig te worden. 

Ineens snapte ik waarom ik in de aanloop naar een vakantie of in gestreste periode, die stress onder controle probeer te krijgen met to-do-lijstjes, planningen en braindumps. 

Maar als het zo werkt -rust krijgen in een periode van stress door het creëren van overzicht en een goede planning-, bedacht ik; dan werkt het dus ook andersom. 

Voor deze vakantie besloot ik mijn allergie, maar dus kennelijk ook mijn lifeline, bij kop en kont te pakken en eens al mijn social media posts, blogs en lancering content van tevoren klaar te (laten) zetten. Thank GOD for my VA trouwens. ????

En LEKKER dat dat voelt!

Wat ik je zou willen meegeven; natuurlijk weet je wat alle marketingexperts zeggen over planning, iedere dag met je kop online of zo veel mogelijk content leveren. Ook als je op vakantie bent moet de show doordraaien. 

Maar kijk daarbij goed naar wat voor jou werkt; wat geeft jou rust, en echte ontspanning als je op vakantie bent?

Want het betekent namelijk niet dat je dat ook LIVE moet doen.

Wat zou het voor jou betekenen als alles overzichtelijk is en je er geen omkijken meer naar hebt? 

Of dat je volledig vrij bent om je inspiratie van dat moment te volgen? 

Ook al betekent dat dat je tijdens je vakantie wat meer met je werk bezig bent dan anderen ‘normaal’ vinden? 

Waarschijnlijk ben je dan ook het type dat dat weer helemaal niet erg vindt. 

Hoe het ook het beste werkt voor jou: KIES daar dan ook voor deze zomer, en laat wat anderen daarover vinden van je ingezeepte schouders afglijden. 

Vrijheid in je business voelen betekent voor iedereen wat anders, maar je voelt het alleen maar als je zelf bepaalt wat je doet.

Ik wil je heel graag laten proeven aan wat een klein shotje meer vrijheid aan je business toevoegen, voor de groei van je bedrijf kan betekenen. 

Daarom heb ik mijn Summer Business Hacks Bootcamp weer in een nieuw jasje gegoten, en volgestopt met 15 businesshacks die je in slechts 10 minuten kunt toepassen en die METEEN resultaat en fun in je bedrijf injecteren. 

Niet alleen in de zomer handig, maar ook de rest van het jaar super handig en effectief om je bedrijf een boost mee te geven.

Je krijgt 15 dagen lang iedere dag een verse hack in je mailbox.

Ben je al terug van vakantie en heb je zin om meters te maken?

Dan kun je de opdrachten met 1 klik in de bevestigingsmail, ook allemaal tegelijk ontvangen.

Handig voor als je ze in 1 dag wilt bingen of effe een paar uur goed wilt knallen. 

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography