Hoe jij voor een doorbraak in je business zorgt, juist in de allerdrukste maand van het jaar.

IMG_1855-1

Vanmorgen stond ik samen met een paar andere fuifnummers te hossen op het schoolplein.

Op een stenen muurtje, want he, probeer anders maar eens over die groep 8 lummels heen te kijken. Dan zie je een piepklein stukje mijter en verder niks.

Sinterklaas komt elk jaar met ander vervoer naar de school van mijn kinderen, dit jaar werd hij gebracht door 1 van de lokale boeren, op een kar vol met hooibalen die achter een grote traktor hing.

Ozosnel heeft kennelijk nog meer vrezen dan alleen watervrees ;).

Ik kan enorm van de festiviteiten in deze maand genieten, tegelijkertijd voel ik me er soms wat schizofreen over.

Sta ik vanmorgen nog te hossen op het schoolplein, een half uur daarna denk ik; ik zal blij zijn als het 2 januari is en we allemaal weer niet zo veel MOETEN.

Je mag best weten dat ik een dingetje heb met december. In mijn eerste jaar als ondernemer ging ik bijna onder uit. Had ik een actie bedacht die me op de laatste schooldag voor de kerstvakantie nog aan wat omzet moest helpen. Maar ik liep al zo op mijn tandvlees; er moesten nog kerstcadeaus gekocht, boodschappenlijsten worden afgestemd met zus en moeder, fancy kleertjes voor het kerstdiner op school EN voor tijdens de kerstdagen worden gescoord, en djeez, hoe moest het nou met die kilometer uitgroei?

En dan mot er ook nog gewoon GEWERKT worden.

Niet dat ik nou extreem veel meer te doen had dan anderen, maar in mijn hoofd werd het allemaal zo groot.

In december zorgde dat bij mij op de een of andere manier voor kortsluiting.

Vorig jaar opperde mijn coach: “Wat nou als we december eens omzetdoelvrij houden voor je? Dan moet er niks, en alles wat er wel binnenkomt en waar je wel energie en tijd voor hebt is meegenomen.”

Ik was eerst hogelijk verbaasd dat het zo simpel kon zijn. Het bleek DE sleutel voor mij om relaxt de decembermaand door te komen.

Sterker nog, het bleek voor mij de sleutel om het hele jaar strategisch en effectief te ondernemen.

Het zorgde voor mijn doorbraak.

Wat ik in essentie anders deed -niet alleen voor december, maar iedere maand waarin ik omzet wil behalen EN andere dingen te doen heb; such as, my life-, is dit.

Ik check of datgene wat ik denk dat ik moet doen:

  • Energie oplevert. Ga ik er van aan, gaat het vuurtje branden, word ik blij en enthousiast en stroom ik over van de ideeën?
  • Bijdraagt aan mijn grotere doel; is het een grote stap richting mijn omzetdoel, een persoonlijk doel of de groei van mijn bedrijf? Zo niet, dan doe ik het OF niet zelf, OF helemaal niet.
  • Zo simpel te maken is dat ik het zo light mogelijk kan uitvoeren. Kost het me heeeeeel veel voorbereidingstijd of moet de lat verplicht heel hoog? Dan weg ermee.

Zo kan ik iedere dag 1 ding doen wat me toch omzet oplevert, zonder dat daar acute stress en ademnood oplevert.

Onwijs handig in december, maar kun je je voorstellen wat het je oplevert als je deze truc ook in de rest van het jaar toepast?

Dat betekent dus dat je jouw doorbraak op IEDER moment van het jaar kunt realiseren.

Je hoeft niet te wachten tot januari om je te verschuilen en te duiken tussen alle andere collega ondernemers “die gaan knallen en van 2020 hun jaar gaan maken.”

Jij kunt NU al zorgen voor je eigen doorbraak, en NU al starten met een gemakkelijkere manier van omzet maken, zonder dat je je uit de naad hoeft te werken en alle ballen hoog moet houden in december.

Volgende week ga ik je laten zien HOE je dat doet.

In mijn gratis online challenge “December Doorbraak voor jouw Business” laat ik je zien hoe je in 5 stappen deze maand nog die doorbraak -waar je al het hele jaar op hoopt en hij komt maar niet- naar je toe trekt, in plaats van dat je er op gaat zitten wachten.

5 dagen lang krijg je van mij aan het begin van de dag een korte opdracht die je uitdaagt om ander te kijken naar je business, en diezelfde dag nog klanten te maken op een manier die je van tevoren niet had kunnen bedenken.

Je ‘gewone’ to do lijst kan opzij; met de kennis en uitdagingen die ik met je deel, ben je in hooguit 3 kwartier klaar. En TOCH levert die 3 kwartier je meer klanten en omzet op dan je normaal gesproken met 8 uur werken bij elkaar zou verdienen.

Kun je de rest van de dag lekker aan de slag met kerstballen, glitterpanty’s en het voorbereiden van de kerstkalkoen.

Ga jij de uitdaging aan?

Schrijf je via deze link in om van maandag 9 december t/m vrijdag 13 december mee te doen aan de gratis December Doorbraak Challenge.

Je gaat er geen spijt van krijgen.; hooguit wat meer omzet dan je gepland had voor december ;).

Als je vanavond nog ‘mag’, veel plezier met pakjesavond!

Liefs, Claudia

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography