Ervaar jij al echte vrijheid? Dit zijn 6 redenen waarom jij je gevangen voelt in je eigen bedrijf.

On The Wings Of Freedom - Birds Flying And Broken Chains

Ben jij ook ooit met je eigen bedrijf begonnen vanwege de vrijheid?

Ik wel.

Ik was het spuugzat in loondienst, dat mag je best weten.
Niet dat ik geen leuk werk had, oh nee.

Serieus, eigenlijk had ik best een topbaan.

Ik werkte als projectmanager bij een grote GGZ instelling, en draaide grote en interessante projecten met gave projectteams.

Wanneer we bij een project de volledige vrijheid kregen om een proces of een verbetering voor de organisatie opnieuw te ontwerpen, was ik helemaal in mijn sas. De meest fantastische resultaten haalden we, het gaf een gevoel van zinvol werk doen.

Maar ook bij onze organisatie volgde reorganisatie op reorganisatie, verandertraject op verandertraject. Tot niemand meer wist vanaf wel nulpunt er nu eigenlijk veranderd moest worden. En er dus veranderd werd om het veranderen. Om maar bezig te blijven, een gevoel te hebben dat je er iets aan doet.

In die tijd werden er talloze prachtige projecten in de steigers gezet, en ook net zo hard weer in de la gelegd. De mooie veranderingen en resultaten die beloofd waren en bereikt hadden kunnen worden, kwamen er niet.

En als die situatie te lang duurt, gaat het voelen alsof je gevangen zit en wilt ontsnappen.

Weet je, ik zie dit bij klanten ook. Die zijn gestart met hun eigen bedrijf omdat ze vrijheid willen ervaren, zelf willen kunnen beslissen hoe en wanneer ze hun werk doen en weten dat ze hier iets te brengen hebben wat niet in loondienst past.

Een tijdje gaat dat best goed, tot ze merken dat ze stiekem helemaal niet zo vrij zijn als ze hadden bedacht.

Want hé, de kinderen hebben onverwacht een studiedag van school, dus jij kan ze toch wel even opvangen?

Die ene klant die al behoorlijk veeleisend is, heeft de tekst die jij voor haar zou schrijven NU nodig, dus haal je maar een avond door, al had je eigenlijk met een vriendin afgesproken om te gaan sporten.

En natuurlijk wil je best samenwerken met die andere ondernemer, maar als jullie samen een workshop geven merk je toch dat je weinig ruimte hebt om ECHT je eigen verhaal te doen.

Je wilt wel opschalen maar de gedachte dat je NOG harder moet gaan werken beneemt je bijna de adem.

Je hebt het druk zat zo met je eigen bedrijf en ervaart geen millimeter ruimte. En onderhuids kriebelt er daarom iets, want je zit gevangen in je eigen bedrijf. Je knalt tegen een plafond aan en ziet geen mogelijkheden meer om te groeien.

En dus ga je maar weer sleutelen, aan de basis, aan je prijzen, acties verzinnen, in de hoop dat dat je omzet doet stijgen.

Maar voor een eigen bedrijf waarin je ECHTE vrijheid ervaart, en het vertrouwen hebt dat wat je doet je naar de goede richting leidt, is meer nodig dan een beetje knutselen en punniken.

Door goed naar de basis van je business te kijken -lees, door goed naar jezelf te kijken en luisteren-, grijp je weer terug op waarom je het toen allemaal aangegaan bent.

  • Voel je je vrij als je met je klanten werkt? Of zitten er types tussen waarvan je het benauwd krijgt?
  • Kun je je dienst uitvoeren zoals je dat echt wilt? Of laat je soms de randvoorwaarden toch meer bepalen door je klanten dan je lief is?
  • Geef je vaak toch korting, ook al was je dat niet van plan? Omdat je denkt dat je daarmee sneller de klant overtuigd om bij jou te kopen?
  • Blijf je het spannend vinden om je aanbod te verkopen, en lukt het daardoor minder vaak dan je eigenlijk wilt?
  • Ben je echt wel zichtbaar, doe je je ding online, maar levert het niet de interactie -en klanten- op waar je wel op had gehoopt?
  • Neem je je steeds voor om georganiseerder te werken, met een doel, een planning, een strategie, en eindig je toch iedere week weer met een overloaded gevoel, en loop je achter de feiten aan?

Door deze 6 vragen regelmatig aan jezelf te stellen, kun je beslissen of je nog 100% onderneemt zoals jij dat wilt en zodat het je een gevoel van vrijheid oplevert.

Is dat niet zo?

Dan is er werk aan de winkel.

Wil je dat nou niet alleen doen, omdat je stiekem wel van jezelf weet dat je er dan toch geen actie op onderneemt?

Dan wil ik je graag helpen.
In mijn Gameplan Challenge van volgende week (13 t/m 16 juni elke dag om 10.00u), help ik je om een simpele maar stevige basis voor je business neer te zetten, zodat je niet meer verzuipt in de mogelijkheden en je aan het einde van die 4 dagen exact weet wat je kunt doen om echte vrijheid te gaan ervaren in en door je bedrijf.

Je krijgt mijn persoonlijke feedback op jouw bedrijf, geen one-site-fits-all pakkie dus, want dat werkt niet bij een eigen bedrijf. Dat lijkt niet mogelijk in een 4 daagse masterclass serie met honderden deelnemers, maar WATCH me. ;). Ik zie jou, want dat is wat nodig is om jou in de goede richting te bewegen.

Claim snel je gratis plek via de knop hieronder:

Heb jij al voor de volle 100% een eigen bedrijf? Ik ben benieuwd, hoe doe je dat? Zou je het hier met me willen delen?

Fijne dag nog!

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography