De MAGIE van het alledaagse

1821945-fantasie-belettering-zin-de-wereld-is-vol-magie-vector

Vandaag gaan we naar de intocht van Sinterklaas in Sloten.
Het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn; onze zoon heeft nog nooit zo “gelovig” geleken als de afgelopen weken, tegelijkertijd weten we dat hij van allerlei vriendjes hoort wat het geheim van Sinterklaas is en is hij ons op van alles aan het testen (“zie je wel mama, je bent dat gewoon aan het Googelen omdat  je een schoen cadeautje zoekt voor mij!”).

Tot nu toe weten we ons overal uit te kletsen, en blijft de magie dit jaar nog eventjes in stand.

De intocht in Sloten is echt op zijn kneuterigst. Al jaren dezelfde fanatieke pieten en omdat het stadje maar zo klein is en er wel veel pepernoten worden ingeslagen worden bij het lokale Grand Café, waar na afloop de pieten zich verzamelen om van een stamppot buffet te genieten, al onze jaszakken en capuchons volgestopt met strooigoed.

We drinken warme chocomelk met slagroom, eten poffertjes die alleen die dag gratis worden uitgedeeld aan de kinderen; het leven is feest. ❤️

Het verbaast me keer op keer weer hoe weinig een mens nodig heeft om dolgelukkig te zijn.

Een oude man die een rood tapijtje aantrekt, een handvol pepernoten en poffertjes met veel poedersuiker. It’s al it takes.

Afgelopen zomer voerde ik ook zo’n gesprekje met mijn zoon. Het was zo’n echte niks met niks vakantiedag; we hadden geen uitje gepland, papa en mama moesten nog even wat werk doen, en de kinderen waren in een

Beetje voor de tv hangen, boodschappen doen, koken. Business as usual, niks spectaculairs.

Ik vond het een beetje een saaie dag en vroeg me af of we morgen misschien niet wat meer voor de kinderen uit de kast moesten trekken.

Toen ik ‘s avonds mijn zoon instopte, vroeg ik hem “En lieverd, heb je een fijne vakantiedag gehad? Morgen gaan we weer wat leuks doen hoor, vandaag was een beetje saai hè.”

Hij keek me verbaasd aan en zei; “Maar mama, ik vond dit een HELE geslaagde dag!”

“Oh?” Zei ik verbaasd, “echt waar? Wat maakt het voor jou geslaagd?”

”Nou” zei hij, “we hebben al mijn lievelingsdingen gedaan!

Ik mocht Gamen.

We zijn mooie T-shirts voor mij wezen kopen.

We hebben een ijsje gehaald, en zijn met ome Henk naar Balk gefietst.
Toen heeft papa ons opgehaald en zijn we met de boot weer terug gevaren.

Toen hebben we bij oma macaroni met HEEL veel kaas gegeten, dat mag nooit van jou zoveel kaas.

En net hebben we een heel mooi boekje voorgelezen.

Ik vond het een hele leuke dag!”

Ik gaf hem een extra grote knuffel en mijmerde met een ijskoffie buiten op het bankje nog wat verder.

Waarom vinden we het zo lastig om het bijzondere te zien in de gewone dingen?
Waarom denken we soms dat alleen groots en meeslepend telt, en hebben we te weinig oog voor de schoonheid van het alledaagse?
Waarom refereren we naar onszelf als niet zo bijzonder, “als je jezelf vergelijkt met die ENE fantastische collega”?

Waarom denken we dat  we wie we zijn, en wat we doen, moeten opkloppen om te ‘kloppen’?

Hoe mooi ben jij, hoe mooi is het leven als we rücksichtslos onszelf mogen zijn, met al onze ‘saaiheid’, of juist onze uitbundigheid, en dat we daarvan kunnen genieten, anderen in mogen laten delen zonder dat we dingen weglaten omdat we denken dat dat niet goed genoeg is?

Hoe prachtig ben jij als je #UNFILTERED bent?

Ik wil het je graag laten zien in mijn nieuwe experimentele masterclass #UNFILTERED.
In eerste instantie zou ik deze masterclass voor een prikkie aanbieden, maar vanmorgen dacht ik ineens: ik heb er zin in om hem je cadeau te doen.

Omdat ik wil dat zoveel mogelijk vrouwen zien hoe prachtig ze al zijn als ze hun eigen mooie zelf durven te laten zien, in alle opzichten, en wat een prachtig bedrijf je kunt neerzetten als je je oorspronkelijke energie durft te volgen en al je filters af durft te nemen.

Jij kunt deze masterclass GRATIS bijwonen op dinsdag 13 december van 13.30u tot 15.00u, maar alleen als je je aanmeldt VOOR aanstaande maandag 28 november 12 uur, door op de knop hieronder te klikken.

Daarna gaat de prijs van deze masterclass naar 11,- (nog steeds een prikkie), en kun je hem alleen nog betaald bijwonen.

Het enige wat je moet doen is op de knop hieronder drukken, en je bent aangemeld.

LET OP; omdat ik de actie van vandaag veranderd heb, krijg je niet meteen een bevestiging van je aanmelding.  Ik moet de boel nog even in orde maken enne, ik heb ook weekend ;).

Dus heb je je aangemeld en kom je op de bedanktpagina? Dan is je aanmelding goed geregistreerd en krijg je maandag een bevestiging van deelname van ons, met alle praktische informatie.

Claim je gratis Seat voor deze masterclass snel hieronder:

Claim hier de deal van dag 16 (Masterclass UNFILTERED)

Heb een heerlijk weekend: ik ga pepernoten scoren!

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography