3 waanzinnige business lessen uit Palma [en een TOPDEAL]

palma-de-mallorca-2900559_1280

Is bij jou de vakantie ook al aangebroken?
Bij mij wel.
Wij zijn sinds zaterdag op mijn lievelingseiland Mallorca en ik geniet me werkelijk he-le-maal suf 😍.

Gisteren waren we in Palma, een stad die wat mij betreft ondergewaardeerd is en als je hier bent echt een bezoek waard.

Je kijkt je ogen uit.

Talloze lommerrijke terrasjes.

“Snackbars” met puntzakken jamon serrano.

Chique boetiekjes, in prachtige jurken flanerende vrouwen, om elke hoek cultuur en lekker eten: Palma, de hoofdstad van Mallorca, combineert het met gemak.

De prachtige kathedraal van Palma hebben we al meerdere keren bewonderd, maar verder hebben we nooit veel aandacht besteed aan de hoofdstad. We gingen altijd hoep, het vliegtuig uit en hop, naar het noorden.

Dit keer lijkt het wel alsof mijn ogen en oren wijder open staan dan normaal.

En dat vind ik persoonlijk best knap met een 2 van die opgeschoten “wanneer gaan we weer naar het zwembad” bijna pubers op sleeptouw 😉.

Oh en de jongste: hij had nieuwe slippers nodig, we kochten gisteren maatje 39/40 voor hem: ik heb maat 39 he?! 🙈

Hoewel ik op vakantie ben en de vakantiemodus echt AAN is (beter dan andere jaren, ik leer nog wel eens wat ;)),, struikel ik in Palma onbedoeld en onverwacht over de ideeën en inzichten over ondernemen.

Volgens mij zijn deze inzichten ook waardevol voor jou, daarom deel ik ze met je.

Heb je toch nog wat aan me terwijl ik op vakantie ben 😉.

De eerste eyeopener zit hem al in mijn nieuwe inzichten zelf.

1 # Het kan lang duren voor jouw klant je ECHTE waarde ziet.

Inmiddels ben ik vaker in Palma geweest dan ik op 2 handen kan tellen, maar dit jaar pas zag ik iets wat me nog nooit eerder was opgevallen: namelijk dat het een prachtige, hele complete stad is waar behalve een wonderschone kathedraal, nog veel meer te zien en te beleven is. Maar dat is niet in 1 jaar ontstaan, dat moet er allemaal allang geweest zijn. Ik (we) zagen het gewoon niet, waren er nog niet aan toe of waren gewoon met andere dingen bezig.

In je bedrijf werkt het net zo. Jij kunt nog zo duidelijk zijn over wat je doet, iedere dag waarde bieden, consistent zijn in je kwaliteit: jouw mogelijke klant kan al die tijd nog niet toe zijn aan jouw aanbod, nog niet genoeg last hebben van zijn of haar probleem, of gewoon zich nog niet realiseren dat jij DE oplossing voor haar probleem hebt. En dan ineens ziet ze het wel. Al die tijd heeft het gesluimerd en ben jij er klaar voor geweest.

Durf daarom vol te houden: dat moment waarop ineens de ogen van jouw klant open gaan, dat komt echt. Geloof me maar.

2 #Don’t settle for mainstream.

In Palma loopt iedereen er op chique bij, echt niemand uitgezonderd. Gelukkig had ik vanwege het bezoek aan de kathedraal een iets minder “op en top vakantie” outfit aan, en viel ik niet zo op. De iets te korte afgescheurde spijkerbroek-hotpants van de dochter was kiele kiele, zag ik aan de blik van de kathedraal-beveiligingsmeneer. 😉

Ook de winkels zijn bijna allemaal van een poepiechique type. Daarmee wijken ze af van de mainstream. Ze zouden namelijk makkelijk kunnen scoren met slippers, luchtbedden, corny souvenirs en van die plaatjes menukaarten, om de vele toeristen te bedienen, maar dat doen ze niet. Het is duidelijk dat ze vinden dat die toeristen zich maar naar hun aanbod moeten schikken. En daardoor werkt het.

Misschien heb jij soms de neiging om je aanbod aan te passen op wat je denkt dat handiger of makkelijker toegankelijk is voor je klant. Of volg je iemand anders voorbeeld omdat je denkt, dat is een gat in de markt.

Realiseer je dat een aanbod alleen maar goed werkt voor je klant als het dat voor jou ook doet. Dat je alleen met een dienst waar je echt laaiend enthousiast over bent, de juiste klanten aantrekt.

Durf dus je eigen pad te volgen: dan val je A) meer op en B) de juiste klanten? Die komen dan echt vanzelf.

3# Alles is ooit begonnen met een eerste steen.

Als je hem ooit in het echt hebt gezien, weet je dat de kathedraal van Palma huge is: zowel van buiten als binnen blinkt de kathedraal uit in talloze prachtiger details.  

Niet echt een klein klusje. Ik denk niet dat degene die verantwoordelijk was voor de bouw van de kathedraal bij aanvang heeft gedacht: jongens, dat fixen we effe.

Wat hij eerder zal hebben gedacht: heilige maagd Maria, dit is onbegonnen werk!

En toch zijn ze er toch mee begonnen: steen voor steen, stap voor stap, met een duidelijk plan. De moed niet opgevend, steeds wat dichterbij het einddoel. Wat onmogelijk leek, is uiteindelijk toch gelukt. Degenen die aan het karwei zijn begonnen, hebben het meesterwerk zelfs nooit af gezien. Bizar eigenlijk toch?

Als jij nou wel eens denkt dat je niet echt vooruitkomt, het je niet snel genoeg gaat of het voelt alsof het je nooit gaat lukken: denk dan eens aan de kathedraal. Of aan enig ander object waarvan je denkt: hoe dan!? Ook daar zijn ze ooit begonnen met een eerste steen.

Jij kan het ook; jouw impact reikt verder dan je nu denkt.

Over iets meer dan een week vliegen we weer terug uit Palma naar Nederland, deze lessen neem ik weer mee in mijn rugzak, om ondernemers zoals jij te helpen bouwen aan een business die bij hen past en daarom succesvol is.

Wil jij daarvoor ook weer een kickstart voor het najaar?

Ik heb speciaal voor jou een machtig mooie Summer Business Kit samengesteld, waarmee je steen voor steen bouwt aan een super stevige en succesvolle business.

In de KIT vind je ALLE trainingen, masterclasses en intensives die ik het afgelopen half jaar voor klanten heb gegeven.

Stap voor stap komen de bouwstenen van een succesvol bedrijf aan bod.

=> Hoe stap je in een stevige Money Mindset? Je leert het in de masterclass RIJK (Two 97,-)
=> Hoe maak je nu een echt waardevolle weggever die niet in de (digitale) prullenbak beland? Ik laat het je zien in de training CREEER EEN WAARDEVOLLE LEADMAGNET (twv 247,-)
=> Hoe zorg je dat je je salesgesprekken niet verprutst en er voor beide partijen een waardevol gesprek van maakt, met als klap op de vuurpijl een HELL YES op jouw aanbod? Check de Casestudy SalesQueen waarin ik je de belangrijkste koopbezwaren leer tackelen (twv 247,-)
=> Marketing op een gave manier zonder trucjes en met resultaat? Je leert het in de masterclass series Magnetische Message (twv 247,-) Liesbeth: “Ik ben door deze training weer helemaal verliefd op marketing!” 😍
=> Eindelijk resultaat boeken met je mailinglijst? Leer van mij alle ins – en outs over toffe e-mails schrijven en effectieve funnels inzetten in de training UNSUCK YOUR E-MAILMARKETING (twv 247,-)
=> Ook deze zomer gewoon omzet maken? Beluister en implementeer alle 30 micropodcasts met direct omzetverhogende hacks (Bianca: “Wat een FEEST, deze dagelijkse schop onder mijn kont, ik sta weer helemaal AAN! 🔥” twv 97,-)
=> Eindelijk een effectief en haalbaar plan maken voor de 2e helft van het jaar? Je hebt nog nooit zo snel een gaaf plan in elkaar getimmerd als met de GAMEPLAN video- en podcastseries (twv 197,-)

En dan heb ik het nog niet eens over alle waardevolle andere masterclasses, zoals de BEHIND THE SCÈNES masterclass die ik vorige week gaf, de masterclass CONVERSIE, CONTENT BOOST, CLAIM YOUR STORY en nog veel meer.

Deze KIT is bij elkaar meer dan 2222,- ex waard.
Jij kunt hem nu aanschaffen voor maar €444,- ex BTW 🙈. #gekkehenkie

Je krijgt direct toegang en je kunt de masterclasses/trainingen tot eind 2023 bekijken.

Om de deal nog gekker te maken; je kunt zelfs in 2 of 4 termijnen betalen, dat is vanaf 111,- ex BTW per maand 🤪.

Check hier snel deze TOP DEAL:

Yes, ik wil een ticket voor de SUMMER BUSINESS KIT UNFILTERED

Laat een reactie achter

BUSINESSCOACH

Businesscoach Delft
Ondernemerscoach
Businesscoach Den Haag
Businesscoach Rotterdam

.

Businesscoach Leiden
Businesscoach Friesland
Businesscoach Zuid-Holland

© 2019 - 2024 Claudia | Huisstijl design: Professionals in Design | Website ontwerp & bouw: Laura Loos | Fotografie: GD&P, Studio Veerle, Annick Roza Photography